6 juni 2021
09:00

Sollentuna FK Viby 3

Referat: IF Brommapojkarna 8 - Sollentuna FK Viby 3

I dag blev det stor plan och vi ställer ganska offensivt upp. Det betalar sig ganska snart med en ledning redan efter fyra minuter. Sedan fyller vi på med både ett och två mål till innan första pausen och egentligen känner vi oss rätt så trygga med det.

Vi bränner dock en del chanser. Eller snarare så bränner vi lägen innan de blir riktigt bra chanser. Våra mål är också till stor grad situationer där vi utnyttjer misstag, vinner boll och sparkar den i mål. Inte ”spelmål”, på det sättet. Sollentuna är heller inte ofarliga och det är möjligen inte helt rättvist att vi strax innan andra perioden är slut leder 5-0. Men så släpper vi in ett mål efter hörna, en hörna vi inte borde gett bort och bortalaget går med en liiiten blodfläck på tanden till paus.

Två minuter in i sista perioden gör Sollentuna mål på ett långskott. Game on? Nja, kanske inte. Men vi har för länge sen insett att vi inte har dagen och ställer nästan till det för oss själva flera gånger. Sollentuna får även straff som de sätter, men det är för kort tid kvar för dom. Vi lyfter oss också mot slutet och har ett par okej chanser.

Fortfarande obesegrade i medel serie och trots allt ett tecken på styrka att vi vinner matchen på en dålig dag. Och kul för oss och för Olle att han får göra mål i debuten.